Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

9.09.2011 г.

Събрахме парите за семейство Боро!



Пред себе си гледам разпечатка от банково извлечение, върху която Венцислава Боро е отбелязвала получените суми за билет с розов маркер и е правила сметки с химикалка. Събраните пари дотук, плюс 165-те лева (които надминаха и най-оптимистичните ми очаквания) от четенето на "Възможните майки" снощи, са 1645 лева.

Левовата равностойност на билета до Нигерия 1320 лева (най-евтината възможност, която се намери), а на визата - 460 (наскоро Венцислава осъзна, че се е заблудила, че сумата за визата е в евро, а тя била в долара). Общо - 1780 лева. Като от тях извадим събраните 1645, излиза, че са нужни още само 135 лева. Всъщност сега виждам, че са 135 лева, снощи, под влияние на силни емоции, Венцислава ги беше сметнала 35. Но 100 лева не е никакъв проблем да се намерят.

С което официално обявявам кампанията за закрита :-).

Венцислава настоя да ми даде банковото извлечение, въпреки че аз не държах да го взема. Но после си помислих, че това, че ми го даде, всъщност е от значение за вас, заради вашето доверие. Редно беше да се отчета за парите, които дарихте.

Бих могла да ви благодаря поименно, по ред, отговарящ на размера на внесените суми. Ала реших да не го правя. Едно, защото не знам със сигурност имената на всички дарители, като имам предвид и тези, които си купиха бижута и кукли на "Шишман", както и не съм държала сметка снощи на четенето кой колко точно е дал. Второ - разбира се, по-голямата сума е по-голяма практическа помощ, но няма как да знам дали е било по-трудно или по-лесно на мъжа, чието име виждам за първи път и който е превел на Венцислава 300 (!) лева, или на непознатата жена с малко момиченце на "Шишман", която даде 7 лева за кукла и няколко пъти се извини, че наистина няма повече пари, защото е пред заплата. Или на тези, които не са дали пари, но са разпространявали информацията и така са помогнали други да дадат.

Затова благодаря на всички, които по един или друг начин сте съпричастни към случая.

Сега остава да се надяваме нигерийските власти да издадат визата бързо, за да може да се купи билет за 20-ти.

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


5 коментара :

  1. добре, тя заминава, но те там ли ще останат да живеят? нигерийското посолство дългосрочна виза ли ще ѝ даде? няма ли да пробват да се върнат?..ех, ама и тази нашата държава пак изгони едно младо семейство....

    ОтговорИзтриване
  2. Доколкото знам, биха искали да пробват да се върнат, но заедно. За тази цел обаче трябва да са изпълнени поне две условия - Джони да получи виза и да имат толкова пари, че да могат да се върнат тримата. Кой знае - В Нигерия е може и да се устроят по-добре, отколкото в България. Предстои да разберем.

    Да, наистина е тъжно, че държавата ни, вместо да задържа младите семейства тук, гони някои от тях...

    ОтговорИзтриване
  3. но....вече са заедно, нали така, не бъркам....аз съм от Тетевен от където е и  Венцислава и искренно се радвам че вече са заедно! И дано е дошъл края с премеждията и бъдат много,много,мнооооооого щастливи заедно и повече никои не ги разделя!

    ОтговорИзтриване