Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

22.08.2012 г.

Група "Артерия" на 23 години



Днес група "Артерия" празнува своя 23-ти рожден ден. Отвъд пределите на Поморие, групата е доста по-известна на Запад, отколкото в България. Вместо да ви държа речи колко е добра бандата и със световни музиканти от какъв ранг е свирила, ще ви предложа да послушаме малко от музиката ѝ заедно.

Видеото по-горе записах това лято (извинявам се за мърдането в началото - наложи се да притичам, за да заема подходяща за заснемане позиция). То е изпълнение на неиздадена, доколкото знам, музика на "Артерия" от далечната 1992 г. Нямате много други шансове да я чуете, освен на живо*.

Следващото парче, с което ми се иска да ви поздравя, се казва Please и не е сред най-популярните на "Артерия". Открих го случайно в YouTube, докато бях на море това лято, и още не мога да спра да го слушам.



Сега ще продължа с по-популярни парчета на групата. Три от тях (Electricity, Control и Me and You) дори си имат видеоклипове. Anymore си няма клип, но също е от любимите ми. Ще завърша с Oceans, за да не се оплачете, че не споделям нищо баладично :-). Между другото, освен уникалната музика - рок с бузуки - нещо като балканско-гръцки вариант на арменския рок на System of a Down, без обаче да става и дума за имитация, и текстовете определено си струват.

Млъквам. Приятно слушане!











_____________________________
* Изпълнението е на The Pomorians, които са нещо като дериват на "Артерия". Фронтмен е отново Янко Бреков (Бръснаря), а на баса е Красимир Керкинов (Кемала) от най-първия състав на "Артерия". Барабани - Тихомир Люцканов (Ламята). Ако искате да видите още видеота на групата, правени от мен, заповядайте. Още няколко парчета от това лято чакат да бъдат качени в колекцията...

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


Няма коментари :

Публикуване на коментар